Vinprovning

Bruntegårdens vinprovning. Vi har tagit fram fyra olika förslag i fyra olika pris lägen. Priserna är per person och för minst 8p.
Någon av våra sommelierer Kostas Roos eller Yasmin Söderström kommer hålla i provningen.

Frankrike Provning
En provning som visar hur brett utbud Frankrike verkligen kan erbjuda. Två stilar av Chardonnay som präglas av området druvan växer och produceras i. Två stilar av rödvin som visar hur stor skillnad druva och breddgrad har på ett vin även om vinet kommer från samma land
Cote du Jura, Bourgogne, Cote du Rhone, Bourgogne
Pris per person: 385 kr

Chardonnay Provning
En provning som visar att Chardonnay verkligen är en av världens mest användbara vindruva.
Chablis, Champagne, Jura, Beerenauslese
Pris per person: 445 kr

Rhone Provning
Från Rhone kommer den ikoniska GSM (Grenache, Syrah, Mourvedre) druvblandningen som är typisk för Rhone. Det finns dock många andra stilar när man reser från norr till söder i ett utav Frankrikes varmaste område. Här går vi från rena, eleganta stilar från norr till mer kraftiga animaliska toner i söder.
Cote Rotie, Crozes Hermitage, Chateauneuff du Pape, Cote du Rhone
Pris per person 495kr

Mousserande Provning
Mousserande vin är näst intill ett måste när man ska fira någonting, men att njuta av ett glas champagne med alla komplexa smaker och texturer detta vin kan erbjuda har, är och kommer alltid att vara ett säket kort. Här går vi igenom tre olika stilar av champagne och så tar vi in en prosecco för att jämföra två olika sätt att framställa mousserande viner.
Brut, Blanc de Blanc, Blanc de Noir, Prosecco
Pris per person: 595 kr